Vroeg uit de veren op 26 april

Op zondag 26 april organiseren we een vroegevogelwandeling. Samen met onze gids Egbert Vrieling starten we om 8 uur bij de steenfabriek en sluiten rond 10 uur af met koffie/thee en broodjes.

Eind april is een goed moment want rond die tijd keren veel vogels die in Afrika hebben overwinterd naar ons land terug. Ze zijn dan vaak vocaal erg actief omdat ze snel een eigen territorium wNieuws - Vroege vogelsillen bezetten om te broeden. Ook zit er dan nog maar weinig blad aan de bomen zodat we ze niet alleen te horen maar ook te zien krijgen.

Omdat we volop in de voorjaarstrek zitten is er altijd kans op een bijzondere waarneming. We kunnen rekenen op de grasmus, tuinfluiter, fitis, tjiftjaf en wellicht een braamsluiper en heeeel misschien een blauwborst. Verder natuurlijk watervogels en (zilver)reigers. Kortom, alle reden voor een vroeg bezoekje aan Meinerswijk!

Wilt u meewandelen? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar secretaris@vriendenvanmeinerswijk.com. Vermeld even met hoeveel personen u komt. De wandeling is gratis voor leden, niet-leden betalen 2 euro.Vergeet uw verrekijker niet en zorg voor goed schoeisel.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.