Gespot in Meinerswijk en omgeving – april 2023

Het voorjaar is van start gegaan en dat is te merken in de natuur. De scholeksters zijn weer flink kabaal aan het maken in de polders. Deze zwart-witte steltloper heeft een kenmerkende lange rechte snavel met een rode kleur. Hij overwintert hoofdzakelijk in Afrika, maar doet dat tegenwoordig ook steeds vaker in Nederland. De scholekster is een echte stadsvogel geworden. De platte daken met grind zijn de perfecte broedplaats en op de grasveldjes tussen de huizen kan hij perfect foerageren.

De rode wouw (foto) komt zuidelijker in Europa veel voor, maar zien we ook steeds meer in Nederland. Deze roofvogel komt in de trek nu ineens massaal Gelderland over.

Hij heeft een mooi roodbruin verenkleed met een grijzige kop. Zijn staart is heel kenmerkend, deze is namelijk uitgeklapt gevorkt.

De wulp komt nu ook in groten getale terug in ons land. Deze grote steltloper heeft een witte buik en een gestippeld verenkleed dat bruingrijs van kleur is. Het meest opvallende is de superlange snavel die krom is. Met deze snavel kan hij goed in de grond en het water kleine diertjes pakken.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.