Plaatsing ooievaarsnest

Op zaterdag 13 maart 2021 is in Meinerswijk het ooievaarsnest geplaatst, niet ver van het vorige nest. Hier heeft het bestuur van VVM hard aan gewerkt. Het weer werkt niet mee; het is koud, het waait hard en regen- en hagelbuien wisselen elkaar af.

De paarden blijven nieuwsgierig kijken nadat ze eerst achteruit gestoven zijn:

Wout Ardon van leverancier Wouthout voorziet het nest van takken om het aantrekkelijker te maken voor de ooievaars. De onderkant is open, zodat er geen water in kan blijven staan. Het vorige nest dat op de steenfabriek stond, is daardoor verrot en moest worden weggegooid.

De zware graafmachine rijdt zonder weg te zakken makkelijk het terrein op. Bij het graven blijkt hoe stevig de grond is!

En waar we al bang voor waren: we stuiten op de vloer van de steenfabriek die hier vroeger stond. Het graven kost daardoor veel meer moeite. Maar met hulp van een pikhouweel kan onze voorzitter de vloer ruw maken, zodat de graafbak houvast heeft.

Met behulp van een strop aan de graafarm wordt het nest op zijn plaats gezet. Dan worden de schoren neergezet en gezekerd met kleine palen. De kuil gaat dicht en het ooievaarsnest staat. Om te voorkomen dat de paarden de palen omduwen is er prikkeldraad aangebracht.

Er zijn al ooievaars op het nest geweest maar ze zijn helaas weer weggegaan. Houd onze facebook pagina in de gaten om te kijken of ze terug komen. U vindt daar ook een uitgebreid fotoverslag van de plaatsing van het ooievaarsnest.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.