Bezoek aan de Leeffabriek in Meinerswijk

Het bestuur van VVM bezocht op dinsdag 18 oktober 2022 de Leeffabriek. Dit is de oude steenfabriek Elden die momenteel een herbestemming ondergaat. Het uitgangspunt hierbij is dat de oude elementen van de baksteenindustrie bewaard blijven. En wie kan de rondleiding beter geven dan Frank van Jaarsveld. Als initiatiefnemer is hij al twee jaar dagelijks aan het werk in de oude steenfabriek.

De nieuwe missie wordt:

“Een plek creëren waar mensen worden uitgenodigd om hun diepste innerlijke waarheid tot uitdrukking te brengen, waardoor nieuw bewustzijn kan ontstaan. Een plek met licht, aandacht en bezieling, zowel in de dienstverlening als binnen het interieur.

 Een plek waar mensen (weer) in contact komen met zichzelf, met de natuur, met de essentie. Een plek waar bewustwording kan groeien en transformatie ontstaat. Een plek die bijdraagt aan het vrijmaken van menselijk potentieel en autonomie.”

(bron: www.leeffabriek.com).

In september zijn er hele grote glazen ruiten geplaatst in de binnenzijde van het 2e dak en deze vormen samen een lichtstraat die het geheel met elkaar verbindt, het atrium.

Op de begane grond komt er een entree, beheerderswoning, keuken, multifunctionele ruimte en een aantal overnachtingsplekken.

Op de eerste verdieping komen er ruimtes voor coaching, training, seminars en workshops.

De verwachting is dat eind 2023 de eerste training/coaching op de eerste verdieping kan worden gegeven en de begane grond zal dan een jaar later klaar zijn.

Het was een intrigerende rondleiding en petje af voor het verwezenlijken van dit grote project.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.